De ce ți-e poftă astăzi ?

Gem de caise

 

Retete de conserve » Gem de caise

Daca vreti sa fiti cu adevarat pregatiti pentru iarna atunci trebuie sa preparati si aceasta reteta delicioasa de gem, puternic aromata si gustoasa.

 

Cateva borcane cu gem de caise.

Ingrediente

 

3 kg caise

1 1/2 kg zahar

2 pahare apa

 

Mod de preparare

 

Spalati bine caisele si scoateti-le samburii.

Puneti zaharul la fiert impreuna cu apa si lasati-le sa fiarba pana cand se formeaza un sirop consistent.

Adaugati apoi caisele si lasati intregul continut sa fiarba pana cand caisele sunt fierte si compozitia devine densa.

Puneti apoi gemul in borcane si apoi in camara la loc racoros.

 

Menţiuni

In cazul in care nu va doriti ca aceasta reteta sa fie foarte dulce, puteti aduga zeama de lamaie dupa gust.

Timp de preparare: 4 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: caise

Fotografia prezentata in reteta de Gem de caise apartine Meighan.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gem de caise, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.