Gem de capsuni
Retete de conserve » Gem de capsuni
Daca vreti sa preparati ceva pentru iarna de care sa fiti sigur ca le va placea copiilor atunci incercati acest gem de capsuni, delicios si aromat.
Un bol cu gem de capsuni.
Ingrediente
800 g zahar
700 g capsuni
700 ml apa
2 lamai
Mod de preparare
Spalati bine capsunile si indepartati-le coditele.
Lasati-le apoi la scurs si stropiti-le cu zeama de lamaie.
Puneti apoi intr-o oala apa si zaharul impreuna cu un strop de lamaie si lasati-le sa fiarba pana cand siropul devine dens.
Adaugati apoi capsunile si lasati-le sa fiarba impreuna pana ce continutul devine gelatinos.
Lasati-le apoi sa se raceasca putin si puneti gemul in borcane cat inca mai este un pic caldut.
Menţiuni
Borcanele cu gem se pun in camara la loc umbrit si racoros.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: medie
Etichete: capsuni , lamaie
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gem de capsuni, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.