De ce ți-e poftă astăzi ?

Gem de capsuni

 

Retete de conserve » Gem de capsuni

Daca vreti sa preparati ceva pentru iarna de care sa fiti sigur ca le va placea copiilor atunci incercati acest gem de capsuni, delicios si aromat.

 

Un bol cu gem de capsuni.

Ingrediente

 

800 g zahar

700 g capsuni

700 ml apa

2 lamai

 

Mod de preparare

 

Spalati bine capsunile si indepartati-le coditele.

Lasati-le apoi la scurs si stropiti-le cu zeama de lamaie.

Puneti apoi intr-o oala apa si zaharul impreuna cu un strop de lamaie si lasati-le sa fiarba pana cand siropul devine dens.

Adaugati apoi capsunile si lasati-le sa fiarba impreuna pana ce continutul devine gelatinos.

Lasati-le apoi sa se raceasca putin si puneti gemul in borcane cat inca mai este un pic caldut.

 

Menţiuni

Borcanele cu gem se pun in camara la loc umbrit si racoros.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: capsuni , lamaie

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gem de capsuni, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.