De ce ți-e poftă astăzi ?

Gem de cirese

 

Retete de conserve » Gem de cirese

Gemul de cirese este perfect pentru iarna fiind dulce acrisor si redand gustul si aromele verii intr-o perioada atat de rece.

 

Un borcan cu gem de cirese.

Ingrediente

 

3 kg cirese

3 kg zahar

zeama de la o lamaie

 

Mod de preparare

 

Spalati bine ciresele si lasati-le in apa jumatate de ora dupa care le scoateti samburii si coditele si le lasati inca jumatate de ora intr-un castron.

Puneti apoi zaharul in castron si lasati ciresele sa se inmoaie timp de o ora si sa lase sucul propriu.

Puneti compozitia intr-o oala la foc mic si amestecati din cand in cand pentru a evita sa se lipeasca de pund.

Daca este nevoie adaugati doua pahare de apa pentru a obtine o compozitie mai putin densa.

Adaugati apoi zeama de la o lamaie si lasati oala la foc mic pana cand compozitia este bine fiarta.

Lasati gemul sa se raceasca si in final turnati-l in borcane.

 

Menţiuni

Gemul de cirese se lasa in camara la loc racoros si umbrit pentru toata perioada depozitarii.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: cirese , lamaie

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gem de cirese, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.