Gem de cirese
Retete de conserve » Gem de cirese
Gemul de cirese este perfect pentru iarna fiind dulce acrisor si redand gustul si aromele verii intr-o perioada atat de rece.
Un borcan cu gem de cirese.
Ingrediente
3 kg cirese
3 kg zahar
zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Spalati bine ciresele si lasati-le in apa jumatate de ora dupa care le scoateti samburii si coditele si le lasati inca jumatate de ora intr-un castron.
Puneti apoi zaharul in castron si lasati ciresele sa se inmoaie timp de o ora si sa lase sucul propriu.
Puneti compozitia intr-o oala la foc mic si amestecati din cand in cand pentru a evita sa se lipeasca de pund.
Daca este nevoie adaugati doua pahare de apa pentru a obtine o compozitie mai putin densa.
Adaugati apoi zeama de la o lamaie si lasati oala la foc mic pana cand compozitia este bine fiarta.
Lasati gemul sa se raceasca si in final turnati-l in borcane.
Menţiuni
Gemul de cirese se lasa in camara la loc racoros si umbrit pentru toata perioada depozitarii.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: medie
Etichete: cirese , lamaie
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gem de cirese, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.