De ce ți-e poftă astăzi ?

Gem de gutui

 

Retete de conserve » Gem de gutui

Daca doriti sa pregatiti ceva dulce care sa va incante in zilele reci de iarna,atunci incercati aceasta reteta usoara si gustoasa de gem de gutui.

 

Gem de gutui.

Ingrediente

 

1 kg zahar

600 g gutui

500 ml apa

100 g glucoza

vanilie

 

Mod de preparare

 

Spalati bine gutuile pana cand tot puful este indepartat si apoi taiati-le in bucatele mici sau dati-le pe razatoarea mare pana cand ajungeti la partea tare a cotorului.

Trebuie sa aveti 600 de grame de gutui taiate sau rase, astfel este mai bine sa le cantariti dupa ce le-ati maruntit.

Puneti apa la fiert iar cand aceasta este bine fiarta si zaharul s-a topit, puneti gutuile in siropul fierbinte.

Nu lasati gutuile mult timp taiate pentru ca acestea vor capata o culoare maronie.

Adaugati apoi cele 100 grame de glucoza si vanilia iar daca nu aveti glucoza puteti adauga 500 ml zeama de lamaie sau mai putina in functie de preferinte.

Se fierbe gemul pana cand gutuile sunt bine inmuiate si capata un aspect gelatinos.

Cand gutuile plutesc in sirop,gemul de gutui este gata si se indeparteaza cratita de pe foc pentru a se lasa la racit.

Se pune gemul in borcane si se pastreaza in camara sau la loc racoros si umbrit.

Gemul de gutui ,odata luat de pe foc va capata o culoare frumoasa.

 

Menţiuni

Spre deosebire de alte fructe, nu tineti gutuile in apa sau prea mult timp dupa ce au fost taiate pentru ca acestea se vor oxida si vor capata o culoare diferita.

Timp de preparare: 1 ora 30 de minute

Complexitate: mede

 

Etichete: gutui , glucoza , vanilie

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gem de gutui, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.