De ce ți-e poftă astăzi ?

Gem de macese

 

Retete de conserve » Gem de macese

Daca vreti sa va bucurati de aroma maceselor pe perioada iernii, atunci incercati sa preparati aceasta reteta de gem.

 

Cateva borcane de diferite dimensiuni cu gem de macese gata preparat.

Ingrediente

 

1 kg macese

300 g zahar

100 ml apa

 

Mod de preparare

 

Spalati macesele bine pana nu mai au puf, apoi le puneti intr-o oala, adaugati apa, cat sa acopere fructele si apoi lasati la fiert pana ce acestea se inmoaie bine.

Procesul de fierbere dureaza cam 2 ore, focul trebuie sa fie mic iar vasul in care fierb fructele trebuie sa fie acoperit cu un capac.

Dupa ce au fiert foarte bine, scoateti macesele intr-o sita fina si ajutandu-va de o lingura, le frecati de sita, avand grija sa pastrati doar pasta ce se formeaza.

Pregatiti o alta oala cu apa in care adaugati pasta de macese si zaharul si lasati sa mai fiarba la foc mic timp de inca o ora sau pana cand amestecul este bine legat.

Dupa ce gemul este gata, il turnati in borcane spalate si sterilizate, puneti capacele si le bagati in paturi, la caldura, pana a doua zi cand le veti pune la locul de depozitare din camara dumneavoastra.

 

Menţiuni

Gemul de macese poate fi folosit la prepararea prajiturilor sau ca si garnitura la anumite fripturi.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: macese

Fotografia prezentata in reteta de Gem de macese apartine Love 4 Opera.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gem de macese, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.