De ce ți-e poftă astăzi ?

Gem de mere

 

Retete de conserve » Gem de mere

Merele sunt fructe sanatoase care sunt insa foarte bune si atunci cand sunt facute gem, aroma lor pastrandu-se timp indelungat.

 

Mere.

Ingrediente

 

1 kg mere

600 g zahar

1 pahar cu apa

 

Mod de preparare

 

Spalatia bine merele, apoi taiati-le in sferturi si indepartati coaja si cotorul marului astfel incat gemul sa nu isi schimbe gustul si sa ramana foarte fin.

Apoi puneti-le intr-un vas unde adaugati zaharul in ploaie si paharul de apa si amestecati.

Puneti continutul la foc mic si lasati pana cand se inmoaie merele si incep sa se sfarme.

Luati vasul de pe foc, treceti merele printr-o sita, dupa care pisati totul foarte fin si va asigurati ca nu raman deloc bucatele de mar.

Puneti rezultatul inapoi in oala si mai fierbeti timp de cinci minute amestecand continuu pentru ca gemul sa nu se lipeasca.

Lasati putin sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi puneti cu o lingura de lemn in borcane.

 

Menţiuni

O felie de paine prajita sau paine proaspata, unsa cu gem de mere este minunata alaturi de o cana de ceai fierbinte intr-o zi friguroasa de iarna.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: mere

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gem de mere, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.