De ce ți-e poftă astăzi ?

Gem de mere II

 

Retete de conserve » Gem de mere II

Daca vreti sa preparati un gem dulce acrisor perfect pentru prajituri si clatite, incercati aceasta reteta de gem de mere ca va va uimi.

 

Cateva borcane cu gem de mere.

Ingrediente

 

1 kg mere

1/2 kg zahar

4 linguri apa

 

Mod de preparare

 

Spalati merele, indepartati-le coaja si cotorul si apoi taiati-le in sferturi.

Puneti merele intr-o cratita si apoi adaugati-le zahar si cele patru linguri de apa.

Puneti cratita pe foc si o indepartati atunci cand merele sunt inmuiate bine.

Amestecati din cand in timpul fierberii pentru a nu se lipi.

Luati cratita de pe foc si treceti continutul printr-o sita pana capata consistenta unui pireu.

Puneti gemul din nou la fiert pentru aproximativ cinci minute si amestecati continuu.

Puneti gemul in borcane ce se inchid ermetic si apoi in camara la loc umbrit si racoros.

 

Menţiuni

In timpul prepararii, gemul se amesteca doar cu lingura de lemn.

Timp de preparare: 2 ore 30 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: mere

Fotografia prezentata in reteta de Gem de mere II apartine Ar Do Campo.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gem de mere ii, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.