Gem de pere
Retete de conserve » Gem de pere
Daca vreti sa preparati ceva dulce si aromat pentru iarna si vreti sa incercati o reteta noua, atunci preparati acest delicios gem de pere.
Pere
Ingrediente
2 1/2 kg pere
1 kg zahar
1 lingura zeama de lamaie
1 baton vanilie
Mod de preparare
Curatati perele de coaja si de cotor si dati-le pe razatoarea mare.
Puneti intr-o cratita cu fundul gros zaharul,o cana de apa si perele rase.
Fierbeti compozitia la foc mediu si amestecati continuu.
Cand gemul s-a legat, adaugati zeama de lamaie si batonul de vanilie.
Lasati sa mai fiarba cateva minute pe foc mic si pregatiti intre timp borcanele.
Puneti borcanele pe un suport metalic pentru a nu se sparge si turnati gemul.
Puneti borcanele gata umplute cu gem in cuptor la foc slab timp de aproximativ 20 de minute.
Acoperiti borcanele cu o patura groasa si a doua zi puneti-le in camara la loc umbrit si racoros.
Menţiuni
Daca doriti puteti adauga mai multa zeama de lamaie pentru ca gemul sa fie acrisor.
Timp de preparare: 2 ore si jumatate
Complexitate: mica
Etichete: pere , lamaie , vanilie
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gem de pere, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.