De ce ți-e poftă astăzi ?

Gem de piersici

 

Retete de conserve » Gem de piersici

Daca vreti sa preparati un deliciu pentru familie care sa reziste pe intreaga perioada a anului, incercati aceasta reteta savuroasa de gem de piersici.

 

O farfurie si un borcan cu gem de piersici.

Ingrediente

 

1 kg piersici

800 g zahar

zeama de la 1/2 de lamaie

 

Mod de preparare

 

Spalati bine piersicile pana cand acestea nu mai au puf deloc si lasatile apoi la scurs timp de jumatate de ora.

Opariti-le apoi intr-o oala timp de un minut apoi scoateti-le si curatati-le coaja si samburii.

Puneti piersicile si zaharul intr-o oala si lasati-le la foc mic pana cand se topeste zaharul iar piersicile incep sa se sfarame.

Adaugati-le apoi zeama de lamaie amestecand incet din cand in cand fara a exagera insa astfel incat in compozitie sa ramana si bucatele micute de piersica.

Dupa aproximativ 30 de minute acesta va fi gata iar dupa ce s-a inchegat, se pune in borcane si apoi in camara.

 

Menţiuni

Pentru ca gemul de piersici sa se mentina intr-o stare cat mai buna atunci trebuie sa il depozitati intr-un loc racoros si ferit de lumina.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: piersici , lamaie

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gem de piersici, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.