Gem de piersici
Retete de conserve » Gem de piersici
Daca vreti sa preparati un deliciu pentru familie care sa reziste pe intreaga perioada a anului, incercati aceasta reteta savuroasa de gem de piersici.
O farfurie si un borcan cu gem de piersici.
Ingrediente
1 kg piersici
800 g zahar
zeama de la 1/2 de lamaie
Mod de preparare
Spalati bine piersicile pana cand acestea nu mai au puf deloc si lasatile apoi la scurs timp de jumatate de ora.
Opariti-le apoi intr-o oala timp de un minut apoi scoateti-le si curatati-le coaja si samburii.
Puneti piersicile si zaharul intr-o oala si lasati-le la foc mic pana cand se topeste zaharul iar piersicile incep sa se sfarame.
Adaugati-le apoi zeama de lamaie amestecand incet din cand in cand fara a exagera insa astfel incat in compozitie sa ramana si bucatele micute de piersica.
Dupa aproximativ 30 de minute acesta va fi gata iar dupa ce s-a inchegat, se pune in borcane si apoi in camara.
Menţiuni
Pentru ca gemul de piersici sa se mentina intr-o stare cat mai buna atunci trebuie sa il depozitati intr-un loc racoros si ferit de lumina.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: medie
Etichete: piersici , lamaie
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gem de piersici, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.