De ce ți-e poftă astăzi ?

Gem de prune

 

Retete de conserve » Gem de prune

Daca vreti sa preparati un gem special pentru iarna,incercati si aceasta reteta delicioasa de gem de prune care va va incanta.

 

Gem de prune.

Ingrediente

 

2 kg prune

1 kg zahar

vanilie

 

Mod de preparare

 

Alegeti prunele cele mai sanatoase si foarte bine coapte.

Curatati-le de coaja si de samburi dupa ce le-ati spalat cu atentie si daca doriti le puteti lasa si pielita.

Dupa ce le-ati curatat, puneti prunele intr-un castron mare si turnati zahar peste ele si puneti-le la frigider.

Lasati fructele la frigider cu zahar pentru 10-12 ore.

Puneti prunele cu zahar intr-o cratita incapatoare impreuna cu siropul pe care si l-au lasat.

Amestecati incet pentru a nu se sfarma prunele.

Adaugati vanilia si cand aceasta a dat in cateva clocote opriti focul si pregatiti borcanele ce se inchid ermetic.

Puneti gemul in borcane si lasati-l 12 ore acoperit cu o patura.

Puneti gemul de prune in camara la loc racoros si umbrit.

 

Menţiuni

Daca doriti puteti adauga gemului nuca rasa care ii va da un gust deosebit.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mica

 

Etichete: prune , vanilie

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gem de prune, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.