Gem de prune
Retete de conserve » Gem de prune
Daca vreti sa preparati un gem special pentru iarna,incercati si aceasta reteta delicioasa de gem de prune care va va incanta.
Gem de prune.
Ingrediente
2 kg prune
1 kg zahar
vanilie
Mod de preparare
Alegeti prunele cele mai sanatoase si foarte bine coapte.
Curatati-le de coaja si de samburi dupa ce le-ati spalat cu atentie si daca doriti le puteti lasa si pielita.
Dupa ce le-ati curatat, puneti prunele intr-un castron mare si turnati zahar peste ele si puneti-le la frigider.
Lasati fructele la frigider cu zahar pentru 10-12 ore.
Puneti prunele cu zahar intr-o cratita incapatoare impreuna cu siropul pe care si l-au lasat.
Amestecati incet pentru a nu se sfarma prunele.
Adaugati vanilia si cand aceasta a dat in cateva clocote opriti focul si pregatiti borcanele ce se inchid ermetic.
Puneti gemul in borcane si lasati-l 12 ore acoperit cu o patura.
Puneti gemul de prune in camara la loc racoros si umbrit.
Menţiuni
Daca doriti puteti adauga gemului nuca rasa care ii va da un gust deosebit.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: mica
Etichete: prune , vanilie
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gem de prune, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.