De ce ți-e poftă astăzi ?

Gem de visine

 

Retete de conserve » Gem de visine

Gemul de visine este unul din cele mai populare gemuri din romania fiind simplu de preparat si o adevarata incantare pentru cei mici.

 

O oala cu gem de visine.

Ingrediente

 

2 kg visine

1 kg zahar

 

Mod de preparare

 

Curatati bine cele doua kg de visine de codite si de samburi.

Puneti-le apoi intr-un castron impreuna cu zaharul si lasati-le un sfert de ora.

Puneti-le apoi intr-o oala la fiert la foc mediu, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.

Cand sunt fierte bine, inchideti aragazul si indepartati spuma daca s-a format .

Dupa ce s-a racit turnati gemul in borcane inchise ermetic si puneti-le in camara.

 

Menţiuni

Puteti adauga la aceasta reteta, dupa gust, zeama de lamaie sau miere.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: visine

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gem de visine, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.