De ce ți-e poftă astăzi ?

Ghebe la otet

 

Retete de muraturi » Ghebe la otet

Daca doresti sa prepari o reteta de muraturi inedita pentru zilele reci si lungi de iarna, atunci incearca aceasta reteta delicioasa de ghebe la otet.

 

Un castron cu ghebe la otet.

Ingrediente

 

5 kg ghebe

500 ml apa

500 ml otet

30 g sare

foi de dafin

piper

 

Mod de preparare

 

Curatati ghebele de frunze sau pamant si aveti grija ca acestea sa ramana fara impuritati.

Dupa ce le-ati curatat, taiati-le piciorusele deoarece acestea sunt fibroase si trebuie aruncate.

Spalati cu atentie ciupercile in cateva ape reci si apoi fierbeti-le un sfert de ora in apa cu sare.

Dupa ce ghebele sunt fierte, scoateti-le intr-un castron curat si aruncati apa in care au fiert.

Intr-un vas incapator puneti otet si apa la fiert si adaugati sare si condimente dupa bunul plac.

Dupa ce apa cu otet a dat in cateva clocote adaugati ghebele si amestecati-le impreuna cateva minute la foc mic.

Dupa trei minute puneti ghebele cu tot cu saramura in borcane si apoi se leaga cu celofan.

Puneti borcanele in camara la loc racoros si ferit de soare.

 

Menţiuni

Aceeasi reteta poate fi urmata si conservarea altor tipuri de ciuperci.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mica

 

Etichete: ghebe , otet

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ghebe la otet, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.