Ghebe murate
Rețete de murături și conserve pentru iarnă » Ghebe murate
Daca vreti sa pregatiti o reteta de muraturi inedite pentru iarna,atunci incercati aceasta reteta gustoasa de ghebe murate.
Un borcan cu ghebe murate.
Ingrediente
2 kg ghebe
400 ml otet
40 g sare
20 g piper
usturoi
foi de dafin
piper
apa
Mod de preparare
Intr-o cratita incapatoare, fierbeti trei litri de apa impreuna cu 200 ml de otet de vin de 9 grade.
Curatati ciupercile de impuritati si spalati-le in mai multe bai cu apa rece.
Adaugati ghebele in cratita cu zeama clocotita si amestecati continuu pana cand lichidul incepe sa clocoteasca din nou apoi puneti capacul si lasati-le sa fiarba zece minute la foc mediu.
Dupa cele zece minute scoateti ghebele si spalati-le din nou in apa rece.
Dupa ce le-ati spalat puneti ghebele intr-un castron in care presarati usturoi tocat dupa gust.
Intr-o oala puneti restul de 200 ml de otet, jumatate de litru de apa, foi de dafin, sare , piper si un catel de usturoi tocat si cand saramura clocoteste turnati-o peste ciupercile cu usturoi.
Timp de aproximativ o ora, lasati ciupercile in saramura pentru a-si trage zeama si apoi puneti-le in borcane cu tot cu saramura ramasa si legati borcanele cu celofan.
Borcanele cu ghebe murate le puneti la loc racoros in camara si le puteti consuma ca salata, simple sau ca garnitura pentru fripturi.
Menţiuni
Reteta de ghebe murate se prepara de regula la inceputul lunii octombrie deoarece acest soi de ciuperci creste in padurile de foioase si este singura perioada a anului in care le puteti gasi pe piata.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: mica
Etichete: ghebe , otet , usturoi
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ghebe murate, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 20 Octombrie 2024, ora 16:05.