Gogonele in saramura
Rețete de murături și conserve pentru iarnă » Gogonele in saramura
Gogonelele murate se numara printre cele mai apreciate muraturi si nici nu ne imaginam o iarna fara a le avea in debara.
Un castron cu cateva gogonele
Ingrediente
10 kg gogonele
5 kg apa
125 g sare
usturoi
morcovi
telina
3 bucati hrean
Mod de preparare
Spalati bine cantitatea de gogonele si le asezati in borcane mari impreuna cu feliile de morcov, frunzele si radacinile de telina.
Deasupra acestora, aproape de gura borcanului, adaugati usturoiul si hreanul taiat.
Cand aranjarea este gata, fierbeti apa cu sare si o turnati in borcane pana ce gogonelele sunt in intregime in apa.
Lasati borcanele cu saramura descoperite pana a doua zi dupa care le sigilati si le puneti la loc racoros.
Menţiuni
Este indicat sa puneti gogonelele mai tirziu, in septembrie, pentru a nu se acri.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: mica
Etichete: gogonele , usturoi , morcov , telina , hrean
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gogonele in saramura, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.