De ce ți-e poftă astăzi ?

Gogonele in saramura

 

Rețete de murături și conserve pentru iarnă » Gogonele in saramura

Gogonelele murate se numara printre cele mai apreciate muraturi si nici nu ne imaginam o iarna fara a le avea in debara.

 

Un castron cu cateva gogonele

Ingrediente

 

10 kg gogonele

5 kg apa

125 g sare

usturoi

morcovi

telina

3 bucati hrean

 

Mod de preparare

 

Spalati bine cantitatea de gogonele si le asezati in borcane mari impreuna cu feliile de morcov, frunzele si radacinile de telina.

Deasupra acestora, aproape de gura borcanului, adaugati usturoiul si hreanul taiat.

Cand aranjarea este gata, fierbeti apa cu sare si o turnati in borcane pana ce gogonelele sunt in intregime in apa.

Lasati borcanele cu saramura descoperite pana a doua zi dupa care le sigilati si le puneti la loc racoros.

 

Menţiuni

Este indicat sa puneti gogonelele mai tirziu, in septembrie, pentru a nu se acri.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mica

 

Etichete: gogonele , usturoi , morcov , telina , hrean

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gogonele in saramura, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.