De ce ți-e poftă astăzi ?

Gogonele murate

 

Retete de muraturi » Gogonele murate

Daca vreti sa preparati gogonelele murate ca la mama acasa, atunci incercati aceasta reteta traditionala de gogonele pentru iarna.

 

Gogonele murate.

Ingrediente

 

gogonele

usturoi

marar

cimbru

frunze de telina

sare mare

hrean

 

Mod de preparare

 

Spalati bine gogonelele si lasati-le la scurs intr-un vas.

Pe fundul vasului asezati crengutele de cimbru si marar.

Intepati gogonele cu un cutit in mai multe locuri.

Asezati gogonelele in vas si apoi puneti apa cu sare la fiert.

Dupa ce a dat in doua trei clocote, opriti focul si lasati saramura sa se raceasca.

Asezati hreanul si frunzele de telina pe deasupra gogonelelor si apoi turnati saramura.

Legati borcanul bine si puneti-l la loc racoros.

 

Menţiuni

Gogonele murate merg foarte bine iarna servite la masa alaturi de o friptura de porc.

Timp de preparare: 2 ore.

Complexitate: medie

 

Etichete: gogonele , usturoi , hrean

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gogonele murate, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.