Gogosari cu vinete in otet
Rețete de murături și conserve pentru iarnă » Gogosari cu vinete in otet
Gogosarii cu vinete in otet sunt foarte usor de preparat si gustosi fiind perfecti pentru zilele reci de iarna .
Gogosari si vinete perfecte pentru a fi puse la otet.
Ingrediente
5 kg gogosari
3 kg vinete
1 l otet
1 kg zahar
3 linguri sare
500 ml ulei
foi de dafin
piper
usturoi
Mod de preparare
Taiati gogosarii in 4 sau 6 daca sunt mari, iar vinetele le cojiti si le taiati rondele de aproximativ 1 cm grosime.
Puneti la fiert toate ingredientele pentru marinata : otetul, zaharul, sarea si uleiul, iar cand incep sa fiarba, opariti gogosarii, apoi vinetele mai putin, astfel incat sa nu se rupa.
Asezati vinetele si gogosarii in borcane pe straturi si printre ele puneti feliute de usturoi, boabe de piper si foi dafin.
Deasupra puneti un strat de marar, apoi inchideti bine borcanele si le fierbeti la bain marine 30 minute, apoi le lasati la racit invelite intr-o patura.
Menţiuni
Se pot servi cu paine proaspata in zilele de post sau ca salata de muraturi.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: mica
Etichete: gogosari , vinete , usturoi , otet
Fotografia prezentata in reteta de Gogosari cu vinete in otet apartine Julie70.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gogosari cu vinete in otet, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.