De ce ți-e poftă astăzi ?

Gogosari cu vinete in otet

 

Retete de muraturi » Gogosari cu vinete in otet

Gogosarii cu vinete in otet sunt foarte usor de preparat si gustosi fiind perfecti pentru zilele reci de iarna .

 

Gogosari si vinete perfecte pentru a fi puse la otet.

Ingrediente

 

5 kg gogosari

3 kg vinete

1 l otet

1 kg zahar

3 linguri sare

500 ml ulei

foi de dafin

piper

usturoi

 

Mod de preparare

 

Taiati gogosarii in 4 sau 6 daca sunt mari, iar vinetele le cojiti si le taiati rondele de aproximativ 1 cm grosime.

Puneti la fiert toate ingredientele pentru marinata : otetul, zaharul, sarea si uleiul, iar cand incep sa fiarba, opariti gogosarii, apoi vinetele mai putin, astfel incat sa nu se rupa.

Asezati vinetele si gogosarii in borcane pe straturi si printre ele puneti feliute de usturoi, boabe de piper si foi dafin.

Deasupra puneti un strat de marar, apoi inchideti bine borcanele si le fierbeti la bain marine 30 minute, apoi le lasati la racit invelite intr-o patura.

 

Menţiuni

Se pot servi cu paine proaspata in zilele de post sau ca salata de muraturi.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mica

 

Etichete: gogosari , vinete , usturoi , otet

Fotografia prezentata in reteta de Gogosari cu vinete in otet apartine Julie70.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gogosari cu vinete in otet, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.