Gogosari in otet cu mustar
Rețete de murături și conserve pentru iarnă » Gogosari in otet cu mustar
Gogosarii in otet cu mustar sunt usor de preparat si foarte gustosi fiind perfecti ca muraturi pentru iarna.
Gogosari sanatosi, ideali pentru conservare.
Ingrediente
1 l otet
2 l apa
4 kg gogosari
foi de dafin
piper negru boabe
zahar brun
2 borcane mustar dulce
1 borcan mustar iute
100 g mustar boabe
Mod de preparare
Curatati gogosarii, taiati-i julien, dupa care spalati-i sub jet de apa si puneti-i pe servet absorbant, apoi asezati-i intr-o sita cu maner.
Puneti intr-o oala otetul cu apa, adaugati sare, piper si foi de dafin si dati-le in clocot.
In momentul acela introduceti sita cu gogosari timp de doua - trei minute in oala pentru a-i opari, dupa care ii scoateti.
Peste compozitie puneti continutul celor trei borcane de mustar, 100 g de mustar boabe, 3-4 linguri rase de zahar brun si lasati-le la fiert.
Amestecati incet in sens unic pana ce se omogenizeaza si amestecul da in clocot.
Dupa aceea trebuie sa aveti in vedere ca marinata trebuie sa fie foarte fierbinte, de aceea se da la foc mic.
Gogosarii ii asezati in borcane, iar peste ei turnati cu atentie compozitia fierbinte.
Borcanele se infileteaza bine si se acopera cu una sau mai multe paturi pentru a se raci in timp indelungat.
Se lasa asa 24 h sub paturi pentru ca temperatura borcanelor sa scada incet si constant.
Menţiuni
Gogosarii in otet cu otet se pot servi cu friptura sau carne la cuptor.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: medie
Etichete: gogosari , mustar , otet
Fotografia prezentata in reteta de Gogosari in otet cu mustar apartine Playfulspiritphotos.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gogosari in otet cu mustar, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.