Gogosari umpluti cu ghebe
Rețete de murături și conserve pentru iarnă » Gogosari umpluti cu ghebe
O retata foarte buna pentru iarna pe care o puteti prepara daca doriti sa diversificati colectia de muraturi pentru iarna.
Gogosari pregatiti pentru a fi umpluti.
Ingrediente
5 kg ghebe
5 kg gogosari
2 kg ceapa
400 g de telina
100 g morcovi
100 g hrean ras
50 g usturoi
70 g sare
200 ml ulei
250 g zahar
3 l apa
1 l otet de 9 grade
10 g piper
5 foi de dafin
Mod de preparare
Curatati gogosarii de seminte si cotoare si ii spalati bine.
Apoi taiati in felii ghebele si le fierbeti in apa sarata timp in care fierbeti si telina si morcovii.
Caliti ceapa taiata marunt, telina si morcovii fierti rasi pe razatoarea mare.
Adaugati hreanul ras si ghebele scurse de apa in care au fiert.
Cu acest amestec, lasat sa se raceasca, umpleti gogosarii si asezati- i in borcane.
Fierbeti intr-o oala mai mare otetul cu apa, zaharul, uleiul, sarea, usturoiul, piperul si dafinul.
Turnati lichidul fierbinte peste gogosari, punand un cutit sub borcan, pentru a nu se crapa.
Inchideti borcanele cu capace si le sterilizati timp de o ora.
Dupa ce le-ati sterilizat le lasati sa se raceasca si le puneti apoi in camara.
Menţiuni
Aceasta reteta poate fi preparata de oricine, nefiind deloc dificila.
Timp de preparare: 4 ore
Complexitate: medie
Etichete: ghebe , gogosari , ceapa , telina , morcov , hrean , usturoi , otet
Fotografia prezentata in reteta de Gogosari umpluti cu ghebe apartine Irinuca Popii.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gogosari umpluti cu ghebe, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.