De ce ți-e poftă astăzi ?

Gogosari umpluti cu ghebe

 

Retete de muraturi » Gogosari umpluti cu ghebe

O retata foarte buna pentru iarna pe care o puteti prepara daca doriti sa diversificati colectia de muraturi pentru iarna.

 

Gogosari pregatiti pentru a fi umpluti.

Ingrediente

 

5 kg ghebe

5 kg gogosari

2 kg ceapa

400 g de telina

100 g morcovi

100 g hrean ras

50 g usturoi

70 g sare

200 ml ulei

250 g zahar

3 l apa

1 l otet de 9 grade

10 g piper

5 foi de dafin

 

Mod de preparare

 

Curatati gogosarii de seminte si cotoare si ii spalati bine.

Apoi taiati in felii ghebele si le fierbeti in apa sarata timp in care fierbeti si telina si morcovii.

Caliti ceapa taiata marunt, telina si morcovii fierti rasi pe razatoarea mare.

Adaugati hreanul ras si ghebele scurse de apa in care au fiert.

Cu acest amestec, lasat sa se raceasca, umpleti gogosarii si asezati- i in borcane.

Fierbeti intr-o oala mai mare otetul cu apa, zaharul, uleiul, sarea, usturoiul, piperul si dafinul.

Turnati lichidul fierbinte peste gogosari, punand un cutit sub borcan, pentru a nu se crapa.

Inchideti borcanele cu capace si le sterilizati timp de o ora.

Dupa ce le-ati sterilizat le lasati sa se raceasca si le puneti apoi in camara.

 

Menţiuni

Aceasta reteta poate fi preparata de oricine, nefiind deloc dificila.

Timp de preparare: 4 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: ghebe , gogosari , ceapa , telina , morcov , hrean , usturoi , otet

Fotografia prezentata in reteta de Gogosari umpluti cu ghebe apartine Irinuca Popii.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gogosari umpluti cu ghebe, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.