Gogosari umpluti cu struguri
Retete de conserve » Gogosari umpluti cu struguri
Daca doriti sa pregatiti o reteta delicioasa de muraturi pentru iarna cu care sa va uimiti intreaga familie, atunci preparati gustosii gogosari umpluti cu struguri.
Gogosari ce urmeaza a fi umpluti cu struguri.
Ingrediente
2 kg gogosari
1 varza rosie
500 g struguri
500 ml otet
100 g zahar
sare
cateva foi de dafin
2 morcovi
piper boabe
Mod de preparare
Spalati gogosarii, apoi faceti un dop in jurul coditei si indepartati cotorul si semintele.
Alegeti boabele de struguri cele mai sanatoase si spalati-le cu atentie pentru a nu se sfarma.
Dati varza pe razatoare si apoi o frecati cu putina sare iar dupa cinci minute umpleti gogosarii cu varza si cu cateva boabe de strugure .
Taiati morcovii mari felii si puneti in locul dopului gogosarului cate o felie mare de morcov.
Daca doriti puteti adauga in interiorul gogosarilor si alte legume rase precum morcov sau telina.
Asezati gogosarii umpluti in borcane si intre timp puneti intr-o oala mare otetul, apa, foile de dafin, zaharul, boabele de piper si sarea la fiert.
Cand saramura a fiert o turnati in borcane peste gogosari si presarati cateva boabe de mustar dupa gust.
Lega borcanele cu celofan si sfoara si depozitati in camara sau in beci la loc ferit de soare.
Menţiuni
Daca doriti puteti pune si cateva boabe de strugure in borcane, insa aceste boabe trebuie sa aiba si putina codita pentru a-si pastra gustul delicios.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: medie
Etichete: gogosari , varza , struguri , morcov , otet
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gogosari umpluti cu struguri, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.