De ce ți-e poftă astăzi ?

Gogosari umpluti cu varza

 

Retete de conserve » Gogosari umpluti cu varza

Daca doriti sa incercati o reteta speciala de muraturi pentru iarna ,gogosarii umpluti cu varza sunt alegerea perfecta deoarece sunt gustosi si sanatosi.

 

Gogosar umplut cu varza cu ou.

Ingrediente

 

6 kg gogosari

3 verze rosii

1 telina mare

1 kg de morcovi

1 litru otet

1 ceasca sare

1/2 ceasca zahar

300 ml ulei

piper boabe

2 plicuri conservant

5 foi de dafin

 

Mod de preparare

 

Spalati gogosarii si apoi faceti-le un dop in jurul coditei urmand a-i scoate cotorul si semintele fara a-l rupe.

Dupa ce ati spalat gogosarii radeti telina,morcovul si varza pe razatoarea fina si puneti-le impreuna intr-un castron incapator.

Amestecati legumele din castron si frecati-le cu sare apoi adaugati uleiul si zahar amestecand bine pana cand condimentele incep sa se topeasca.

Umpleti gogosarii cu amestecul obtinut cu o lingurita si apoi asezati-i intr-un borcan de cinci litri iar printre gogosari adaugati foi de dafin si piper boabe.

Intr-o cratita mare puneti sase litri de apa, otet, sare si conservant si cand aceasta incepe sa fiarba, turnati peste gogosari in borcane.

Legati borcanele cu doua randuri de ceolofan si sfoara groasa sau elastice de bucatarie si depozitati-le in camara la loc racoros si ferit de lumina soarelui.

 

Menţiuni

Gogosarii umpluti cu varza sunt perfecti ca garnitura sau ca muraturi pentru fripturi sau ii puteti servi cu ou prajit pe deasupra.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: gogosari , varza , telina , morcov , otet ,

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gogosari umpluti cu varza, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.