Gogosi
Retete de dulciuri » Gogosi
Daca va doriti un desert gustos si usor de preparat la dumneavoastra in bucatarie, atunci incercati aceasta reteta de gogosi care va va cuceri.
O farfurie plina cu gogosi proaspat prajite si pudrate cu zahar.
Ingrediente
1/2 kg faina
drojdie
coaja de lamaie
10 oua
250 g zahar tos
3 linguri unt
3 linguri rom
300 ml lapte fierbinte
1 cana ulei
sare
Mod de preparare
Faina cernuta o opariti cu lapte clocotit, amestecand repede cu o lingura de lemn ca sa nu se faca cocoloase.
Lasati la racit timp de 10 minute, apoi framantati cu 10 galbenusuri si 5 albusuri batute spuma, cu zaharul dizolvat in putin lapte cald, trei linguri de unt cald si trei linguri de rom.
La acest moment in procesul de preparare, aluatul este moale dar nu curge.
In aluat adaugati drojdia frecata cu 1 lingura de zahar si o jumatate lingurita de sare.
Framantati 1/2 de ora, apoi lasati la dospit, la cald.
Impartiti aluatul in patru parti egale, intindeti din fiecare cate o foaie subtire, puneti pe jumatate din fiecare foaie de aluat umplutura de dulceata de visine sau marmelada de caise, acoperiti cu cealalta jumatate de foaie de aluat, taiati cu gura paharului gogosi pe care le lasati pe o planseta presarata cu faina sa mai strea cateva minute.
Prajiti gogosile in ulei fierbinte pe ambele parti, pana cand se rumenesc frumos.
Serviti gogosile calde, presarate cu zahar farin.
Menţiuni
Fiecare gogoasa trebuie sa aiba la mijloc umplutura de dulceata sau de marmelada.
Timp de preparare: 1 ora 40 de minute
Complexitate: medie
Etichete: drojdie , lamaie , oua , unt , rom , lapte
Fotografia prezentata in reteta de Gogosi apartine Debreczeniemoke.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gogosi, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.