Gogosi de post
Retete de dulciuri » Gogosi de post
Daca tineti post si vreti totusi sa incercat o reteta dulce, va recomandam aceste gogosi de post care sunt foarte bune la gust.
Cateva gogosi de post proaspat preparate, pudrate cu zahar farin si asezate intr-un bol.
Ingrediente
800 g faina
800 g zahar
1 lingurita bicarbonat
40 g nuca pisata
ulei
sare
1 l apa
Mod de preparare
Puneti 1 l de apa cu 1 praf de sare la fiert si cand clocoteste, turnati peste faina, treptat, amestecand mereu, pana ce cuprindeti toata faina.
Puneti si bicarbonatul si amestecati totul foarte bine pana in momentul in care obtineti un aluat bun.
Ungeti palmele cu ulei, luati din coca cate putin si faceti gogosele rotunde pe care le asezati in tava unsa cu ulei, dr le puneti strans lipite unele de altele si apasati putin cu degetul pe mijloc.
Incalziti cuptorul la 180 de grade in prealabil si apoi intruduceti tava in cuptor pentru a coace gogoselele.
Faceti un sirop din 2 pahare cu apa, zahar si cand clocoteste turnati peste gogoselele gata rumenite.
Lasati-le in cuptor pana absorb tot siropul, apoi le desprindeti una de alta, le puneti pe un platou si le presarati cu nuca pisata sau zahar farin.
Menţiuni
Serviti gogosile simple, pudrate cu zahar farin, daca tineti post iar daca mancati de frupt, puteti sa le serviti alaturi de o crema fiarta de ciocolata.
Timp de preparare: 1 ora 20 de minute
Complexitate: medie
Etichete: nuca
Fotografia prezentata in reteta de Gogosi de post apartine Violeta T.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gogosi de post, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.