De ce ți-e poftă astăzi ?

Gogosi de post

 

Retete de dulciuri » Gogosi de post

Daca tineti post si vreti totusi sa incercat o reteta dulce, va recomandam aceste gogosi de post care sunt foarte bune la gust.

 

Cateva gogosi de post proaspat preparate, pudrate cu zahar farin si asezate intr-un bol.

Ingrediente

 

800 g faina

800 g zahar

1 lingurita bicarbonat

40 g nuca pisata

ulei

sare

1 l apa

 

Mod de preparare

 

Puneti 1 l de apa cu 1 praf de sare la fiert si cand clocoteste, turnati peste faina, treptat, amestecand mereu, pana ce cuprindeti toata faina.

Puneti si bicarbonatul si amestecati totul foarte bine pana in momentul in care obtineti un aluat bun.

Ungeti palmele cu ulei, luati din coca cate putin si faceti gogosele rotunde pe care le asezati in tava unsa cu ulei, dr le puneti strans lipite unele de altele si apasati putin cu degetul pe mijloc.

Incalziti cuptorul la 180 de grade in prealabil si apoi intruduceti tava in cuptor pentru a coace gogoselele.

Faceti un sirop din 2 pahare cu apa, zahar si cand clocoteste turnati peste gogoselele gata rumenite.

Lasati-le in cuptor pana absorb tot siropul, apoi le desprindeti una de alta, le puneti pe un platou si le presarati cu nuca pisata sau zahar farin.

 

Menţiuni

Serviti gogosile simple, pudrate cu zahar farin, daca tineti post iar daca mancati de frupt, puteti sa le serviti alaturi de o crema fiarta de ciocolata.

Timp de preparare: 1 ora 20 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: nuca

Fotografia prezentata in reteta de Gogosi de post apartine Violeta T.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gogosi de post, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.