Gulas de porc

 

Retete cu carne » Gulas de porc

Daca doriti sa preparati o mancare traditionala dar care sa va incante familia la cina atunci incercati aceasta reteta delicioasa de gulas de porc.

 

Un bol cu gulas de porc .

Ingrediente

 

500 g porc

4 cepe

500 g untura

3 rosii

1 lingurita boia

1 catel de usturoi

1 kg cartofi

2 morcovi

1 legatura patrunjel

chimen

100 g smantana

1 l apa

sare dupa gust

 

Mod de preparare

 

Alegeti carnea de porc cea mai macra si dupa ce ati taiat-o in bucatele puneti untura la incins intr-un vas mare.

Puneti carnea si dupa aceasta este rumenita scoateti-o si lasati-o intr-un vas cu capac.

In tigaia cu untura puneti ceapa taiata marunt si dupa ce aceasta s-a calit adaugati usturoiul,morcovii rasi, rosiile felii si dupa cateva minute adaugati si bucatile de carne.

Adaugati boia, piper, sare, zahar si chimen dupa gust si apoi turnati apa pana cand toata mancarea este acoperita.

Lasati cratita la foc mic sa clocoteasca molcom si cand carnea este aproape fiarta turnati o cana cu apa calda si cartofii taiati in bucati medii.

Cand si cartofii sunt fierti si mancarea este aproape gata adaugati smantana si patrunjel verde si luati cratita de pe foc.

Lasati cratita acoperita cu un capac pana in momentul servirii.

 

Menţiuni

Gulasul de porc are un timp de preparare de aproximativ o ora si jumatate si se poate servi cu paine de casa sau cu mamaliguta calda.

Timp de preparare: 1 ora 30 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: porc , ceapa , untura , rosii , usturoi , cartofi , morcov , smantana

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de gulas de porc, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.