Gulas de pui
Retete cu carne » Gulas de pui
Daca vreti sa pregatiti un gulas ca la mama acasa insa doriti ca acesta sa nu contina carne grasa atunci incercati aceasta reteta delicioasa de gulas de pui care va va uimi.
O farfurie cu gulas de pui pe pat de orez.
Ingrediente
4 pulpe de pui
2 cepe
1 lingurita boia
4 linguri ulei
1 ardei gras
1 rosie
2 catei de usturoi
4 cartofi
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 legatura patrunjel proaspat
un praf de ardei iute macinat
Mod de preparare
Spalati pulpele de pui si indepartati-le pielea apoi curatati ceapa si taiati-o solzisori .
Puneti ulei intr-o cratita si caliti ceapa iar dupa ce aceasta prinde o culoare aurie, adaugati si carnea de pui.
Prajiti carnea pana cand aceasta se rumeneste bine si apoi adaugati boia,ardeiul si rosia taiate fin.
Condimentati dupa gust si adaugati un pahar de apa, lasand mancarea sa fiarba la foc domol aproximativ jumatate de ora.
Intre timp, taiati cartofii, morcovii si radacina de patrunjel in cubulete mici si puneti-le peste carne.
Dupa ce ati condimentat gulasul cu ardei iute si sare dupa gust mai adaugati un litru de apa si lasati mancarea la foc mic acoperita cu capac.
Cand mancarea este bine fiarta puteti adauga si galuste preparate din ou si faina sau o puteti drege cu putina faina indoita cu apa.
Cand gulasul de pui este gata, presarati patrunjel verde tocat marunt si gustati adaugand condimente daca mai este nevoie.
Menţiuni
Gulasul de pui se poate manca pe pat de orez sau cu mamaliguta calda.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: medie
Etichete: pulpe de pui , usturoi , cartofi , ceapa , ardei gras , rosii , morcov , ardei iute
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de gulas de pui, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.