De ce ți-e poftă astăzi ?

Iepure la cuptor

 

Retete cu carne » Iepure la cuptor

Iepurele este delicios atunci cand este preparat la cuptor pentru ca imbina atat savoarea legumelor cat si a carnii suculente.

 

O farfurie cu iepure la cuptor.

Ingrediente

 

1/2 kg carne de iepure

3 cepe

sare

8 catei usturoi

200 g slanina

1 lamaie

piper

foi de dafin

ulei

vin rosu

 

Mod de preparare

 

Puneti carnea de iepure fara a o spala intr-un castron.

Acoperiti-o cu sare si ceapa si lasati-o timp de 12 ore intorcand-o frecvent pe partea cealalta.

Dupa 12 ore, indepartati ceapa, impanati-o cu usturoi si slanina, presarati piper fin sau boabe si felii de lamaie subtiri.

Adaugati apoi peste carne sare, foi de dafin, ulei si vin si bagati-o la cuptor.

Luati cu o lingura sos din tava si turnati peste care din cand in cand pana cand aceasta este gata.

 

Menţiuni

Friptura de iepure se poate servi cu mamaliguta si mujdei sau cu smantana.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: iepure , ceapa , usturoi , slanina , lamaie , vin

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de iepure la cuptor, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.