Iepure la cuptor
Retete cu carne » Iepure la cuptor
Iepurele este delicios atunci cand este preparat la cuptor pentru ca imbina atat savoarea legumelor cat si a carnii suculente.
O farfurie cu iepure la cuptor.
Ingrediente
1/2 kg carne de iepure
3 cepe
sare
8 catei usturoi
200 g slanina
1 lamaie
piper
foi de dafin
ulei
vin rosu
Mod de preparare
Puneti carnea de iepure fara a o spala intr-un castron.
Acoperiti-o cu sare si ceapa si lasati-o timp de 12 ore intorcand-o frecvent pe partea cealalta.
Dupa 12 ore, indepartati ceapa, impanati-o cu usturoi si slanina, presarati piper fin sau boabe si felii de lamaie subtiri.
Adaugati apoi peste carne sare, foi de dafin, ulei si vin si bagati-o la cuptor.
Luati cu o lingura sos din tava si turnati peste care din cand in cand pana cand aceasta este gata.
Menţiuni
Friptura de iepure se poate servi cu mamaliguta si mujdei sau cu smantana.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: medie
Etichete: iepure , ceapa , usturoi , slanina , lamaie , vin
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de iepure la cuptor, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.