Jambon afumat
Retete cu carne » Jambon afumat
Sarbatorile de iarna se remarca intr-o anumita masura prin prezenta preparatelor din carne de porc iar noi va prezentam mai jos o reteta clasica de jambon afumat.
Cateva feliute taiate dintr-un jambon afumat, gata pentru a fi servite la masa.
Ingrediente
5 kg pulpa de porc
400 g sare
12 g silitra
10 boabe piper
2 boabe ienibahar
2 capatani usturoi
50 ml otet
750 ml vin
2 foi de dafin
Mod de preparare
Tavaliti carnea prin sare si o puneti intr-un vas la racoare dar in niciun caz la congelator, impreuna cu boabele de piper, ienibahar, usturoiul curatat si taiat, cu otetul indoit cu apa, vin si 2 foi de dafin.
Dupa ce ati facut asta, puneti deasupra si silitra.
Intoarceti carnea din cand in cand in sos si o lasati sa stea asa timp de 10 zile, dupa care o scoateti si o puneti la zvantat o zi si apoi la afumat.
Lasati jambonul sa se afume aproximativ 3-4 zile dupa care il puteti pastra la rece sau il puteti fierbe in apa cu sare pana se inmoaie carnea.
Lasati sa se racoreasca in apa in care a fiert.
Scoateti apoi osul, scurgeti bine carnea si o lasati la presa intre doua capace de lemn pana se raceste bine sau se intareste.
Menţiuni
Serviti jambonul ca simplu aperitiv sau il folositi la prepararea diferitelor retete cu carne.
Timp de preparare: 14 zile
Complexitate: mare
Etichete: porc , usturoi , otet , vin
Fotografia prezentata in reteta de Jambon afumat apartine Lucky Bielka.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de jambon afumat, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.