De ce ți-e poftă astăzi ?

Jambon afumat

 

Retete cu carne » Jambon afumat

Sarbatorile de iarna se remarca intr-o anumita masura prin prezenta preparatelor din carne de porc iar noi va prezentam mai jos o reteta clasica de jambon afumat.

 

Cateva feliute taiate dintr-un jambon afumat, gata pentru a fi servite la masa.

Ingrediente

 

5 kg pulpa de porc

400 g sare

12 g silitra

10 boabe piper

2 boabe ienibahar

2 capatani usturoi

50 ml otet

750 ml vin

2 foi de dafin

 

Mod de preparare

 

Tavaliti carnea prin sare si o puneti intr-un vas la racoare dar in niciun caz la congelator, impreuna cu boabele de piper, ienibahar, usturoiul curatat si taiat, cu otetul indoit cu apa, vin si 2 foi de dafin.

Dupa ce ati facut asta, puneti deasupra si silitra.

Intoarceti carnea din cand in cand in sos si o lasati sa stea asa timp de 10 zile, dupa care o scoateti si o puneti la zvantat o zi si apoi la afumat.

Lasati jambonul sa se afume aproximativ 3-4 zile dupa care il puteti pastra la rece sau il puteti fierbe in apa cu sare pana se inmoaie carnea.

Lasati sa se racoreasca in apa in care a fiert.

Scoateti apoi osul, scurgeti bine carnea si o lasati la presa intre doua capace de lemn pana se raceste bine sau se intareste.

 

Menţiuni

Serviti jambonul ca simplu aperitiv sau il folositi la prepararea diferitelor retete cu carne.

Timp de preparare: 14 zile

Complexitate: mare

 

Etichete: porc , usturoi , otet , vin

Fotografia prezentata in reteta de Jambon afumat apartine Lucky Bielka.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de jambon afumat, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.