De ce ți-e poftă astăzi ?

Jambon de porc cu sos de ciuperci

 

Retete cu carne » Jambon de porc cu sos de ciuperci

Pentru ca se apropie Craciunul, ne-am gandit sa va prezentam o reteta delicioasa de jambon de porc cu sos.

 

O portie de jambon de porc cu sos de ciuperci, servita deasupra unei felii de paine prajita.

Ingrediente

 

1 jambon de porc

1 l supa de legume

1 foaie de dafin

boabe de piper

150 g ciuperci

1 pahar vin alb

1 ceapa

125 g slanina

patrunjel verde

 

Mod de preparare

 

Fierbeti jambonul in supa strecurata de legume cu boabe de piper si o foaie de dafin, timp de o ora.

Puneti slanina cu ceapa taiata solzi subtiri si cu patrunjel verde tocat, intr-o cratita.

Lasati pe foc cateva minute pana incepe slanina sa-si lasa grasimea, adaugati jambonul si lasati pe foc inca 20-30 de minute.

Turnati apoi vinul, adaugati ciupercile spalate si taiate marunt si introduceti cratita in cuptor pana ce scade vinul si ramane sosul de ciuperci.

Serviti jambonul taiat felii cu sosul de ciuperci.

 

Menţiuni

Serviti o portie de jambon cu sos de ciuperci alaturi de un pahar cu vin alb.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

 

Etichete: porc , ciuperci , vin , ceapa

Fotografia prezentata in reteta de Jambon de porc cu sos de ciuperci apartine Grete Howard.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de jambon de porc cu sos de ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.