Jambon de porc cu sos de ciuperci
Retete cu carne » Jambon de porc cu sos de ciuperci
Pentru ca se apropie Craciunul, ne-am gandit sa va prezentam o reteta delicioasa de jambon de porc cu sos.
O portie de jambon de porc cu sos de ciuperci, servita deasupra unei felii de paine prajita.
Ingrediente
1 jambon de porc
1 l supa de legume
1 foaie de dafin
boabe de piper
150 g ciuperci
1 pahar vin alb
1 ceapa
125 g slanina
patrunjel verde
Mod de preparare
Fierbeti jambonul in supa strecurata de legume cu boabe de piper si o foaie de dafin, timp de o ora.
Puneti slanina cu ceapa taiata solzi subtiri si cu patrunjel verde tocat, intr-o cratita.
Lasati pe foc cateva minute pana incepe slanina sa-si lasa grasimea, adaugati jambonul si lasati pe foc inca 20-30 de minute.
Turnati apoi vinul, adaugati ciupercile spalate si taiate marunt si introduceti cratita in cuptor pana ce scade vinul si ramane sosul de ciuperci.
Serviti jambonul taiat felii cu sosul de ciuperci.
Menţiuni
Serviti o portie de jambon cu sos de ciuperci alaturi de un pahar cu vin alb.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: medie
Etichete: porc , ciuperci , vin , ceapa
Fotografia prezentata in reteta de Jambon de porc cu sos de ciuperci apartine Grete Howard.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de jambon de porc cu sos de ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.