Lapte de pasare
Retete de dulciuri » Lapte de pasare
Daca aveti musafiri si vreti sa ii cuceriti cu ceva dulce, atunci incercati deosebita reteta de lapte de pasare.
Un bol plin cu lapte de pasare proaspat preparat.
Ingrediente
1 lapte
1/2 baton vanilie
6 albusuri
100 g zahar
6 galbenusuri
100 g zahar
1 lingurita faina
1 lingura rom
Mod de preparare
Puneti intr-o cratita laptele cu vanilia pe foc mic sa fiarba.
Bateti tare 6 albusuri, adaugati 100 g zahar si bateti in continuare pana ce spuma nu mai cade de pe tel.
Cand laptele incepe sa fiarba, faceti focul mai mic si cu lingura luati cantitati mici de albus si dati forma de ou, netezindu-le cu ajutorul cutitului.
Dati drumul in lapte la cate 4-5 forme si tineti-le doua minute pe o parte, apoi intoarceti si din nou mai tineti doua minute.
Scoateti formele cu lingura cu gauri si puneti-le pe o sita sa se scurga.
Frecati galbenusurile cu 100 g zahar si cu 1 lingurita cu faina.
Turnati laptele in care a fiert albusul cate putin, peste galbenusuri, amestecand, pe foc mic, pana se ingroasa putin.
Luati amestecul de pe foc, adaugati o lingura cu rom, lasati sa se raceasca, turnati intr-un vas si deasupra puneti formele de albus, apoi serviti.
Menţiuni
Puteti inlocui zaharul cu care se freaca galbenusurile si cu 1 lingura cu miere.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: medie
Etichete: lapte , vanilie , oua , rom
Fotografia prezentata in reteta de Lapte de pasare apartine A Aly23.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de lapte de pasare, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.