De ce ți-e poftă astăzi ?

Lapte de pasare

 

Retete de dulciuri » Lapte de pasare

Daca aveti musafiri si vreti sa ii cuceriti cu ceva dulce, atunci incercati deosebita reteta de lapte de pasare.

 

Un bol plin cu lapte de pasare proaspat preparat.

Ingrediente

 

1 lapte

1/2 baton vanilie

6 albusuri

100 g zahar

6 galbenusuri

100 g zahar

1 lingurita faina

1 lingura rom

 

Mod de preparare

 

Puneti intr-o cratita laptele cu vanilia pe foc mic sa fiarba.

Bateti tare 6 albusuri, adaugati 100 g zahar si bateti in continuare pana ce spuma nu mai cade de pe tel.

Cand laptele incepe sa fiarba, faceti focul mai mic si cu lingura luati cantitati mici de albus si dati forma de ou, netezindu-le cu ajutorul cutitului.

Dati drumul in lapte la cate 4-5 forme si tineti-le doua minute pe o parte, apoi intoarceti si din nou mai tineti doua minute.

Scoateti formele cu lingura cu gauri si puneti-le pe o sita sa se scurga.

Frecati galbenusurile cu 100 g zahar si cu 1 lingurita cu faina.

Turnati laptele in care a fiert albusul cate putin, peste galbenusuri, amestecand, pe foc mic, pana se ingroasa putin.

Luati amestecul de pe foc, adaugati o lingura cu rom, lasati sa se raceasca, turnati intr-un vas si deasupra puneti formele de albus, apoi serviti.

 

Menţiuni

Puteti inlocui zaharul cu care se freaca galbenusurile si cu 1 lingura cu miere.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

 

Etichete: lapte , vanilie , oua , rom

Fotografia prezentata in reteta de Lapte de pasare apartine A Aly23.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de lapte de pasare, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.