De ce ți-e poftă astăzi ?

Macaroane cu cartofi

 

Retete de paste » Macaroane cu cartofi

Pregatiti-le celor dragi o masa gustoasa si interesanta, incluzand in meniu si delicioasele macaroane cu cartofi.

 

O farfurie cu o delicioasa portie de macaroane cu cartofi.

Ingrediente

 

500 g cartofi

250 g macaroane

1 lingura unt

cascaval ras sau branza de burduf

1 cana bulion de rosii

 

Mod de preparare

 

Spalati cartofii, puneti-i la fiert in coaja, apoi curatati-i si taiati-i felii.

Fierbeti separat, in apa cu sare macaroanele, conform instructiunilor de pe plic, le scurgeti si apoi le clatiti.

Amestecati apoi totul cu unt si cu branza sarata din abundenta.

Pregatiti un vas termorezistent, il ungeti cu unt, asezati un strat de felii de cartofi, cateva bucatele de unt, putin cascaval ras, apoi un strat de macaroane urmat de alt strat de cartofi si putin unt si incheiati printr-un strat generos de cascaval.

Turnati deasupra sosul de rosii si dati vasul la cuptor pentru a se coace timp de 15-20 de minute.

Serviti mancarea cat este inca calda iar cascavalul se intinde.

 

Menţiuni

Puteti pune si o lingura de smantana pe macaroane in momentul in care le serviti la masa.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

 

Etichete: cartofi , macaroane , unt , cascaval , branza

Fotografia prezentata in reteta de Macaroane cu cartofi apartine Hatm.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de macaroane cu cartofi, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.