De ce ți-e poftă astăzi ?

Magiun de prune

 

Retete de conserve » Magiun de prune

Daca doriti sa incercati o reteta clasica de magiun traditional incercati si aceasta reteta de magiun cu prune care va va incanta.

 

Prune.

Ingrediente

 

Patru kg prune

Un kg zahar

Opt aspirine

 

Mod de preparare

 

Spalati bine prunele si indepartati-le samburii.

Dati prunele prin sita mare a masinii de tocat si puneti-le intr-un oala unsa cu ulei si incinsa bine.

Lasati magiunul pana devine dens iar cu 10 minute inainte de a-l lua de pe foc adaugati zaharul si mai lasati cratita pe foc pana cand zaharul este topit .

La sfarsit se adauga aspirina (acid salicilic) si se pune in borcane .

 

Menţiuni

Reteta are complexitate redusa si timp mediu de preparare.

Magiunul se poate servi pe paine sau ca umplutura pentru gogosi si clatite.

 

Etichete: prune

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de magiun de prune, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.