Mamaliga gratinata la cuptor
Retete de garnituri » Mamaliga gratinata la cuptor
Daca vreti sa serviti o garnitura speculoasa alaturi de fripturile dumneavoastra, va sfatuim sa incercati si aceasta reteta de mamaliga gratinata.
O mamaliga gratinata la cuptor, decorata cu verdeata si rosii cherry.
Ingrediente
Pentru mamaliga:
faina de malai
apa
sare
Pentru gratinat:
200 g cascaval
250 g cas de oaie
2 linguri de unt
6 oua
sare
300 g slanina afumata
Mod de preparare
Puneti pe foc intr-un ceana o cantitate de apa mai mica sau mare, in functie de cat de multa mamaliga doriti sa preparati.
Puneti in apa un varf de cutit de sare si lasati sa fiarba la foc potrivit.
Cand apa da in clocot, adaugati faina de malai si amestecati foarte bine.
Lasati la fiert la foc mic aproximativ 25 de minute dupa care rasturnati mamaliga pe o farfurie, o lasati sa se raceasca, dupa care o taiati cubulete mici.
Cat timp mamaliga se raceste, bateti bine cele 6 oua intregi impreuna cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de cascaval.
Taiati slanina felii subtiti si puneti-o la prajit intr-o tigaie de teflon cu foarte putin ulei si lasati-o sa se prajeasca bine pe ambele parti.
Ungeti cu unt un vas de sticla termorezistent, asezati in el cubuletele de mamaliga peste care presarati restul de cascaval dat prin razatoarea mare, adaugati si bucatelele de cas, feliutele de slanina prajite iar in final turnati si ouale batute cu cascavalul.
Incalziti cuptorul la 250 de grade, dati tava in cuptor si lasati sa stea timp de 15 minute la aceasta temperatura dupa care o mai lasati alte 15 minute dar la temperatura de 180 de grade.
Menţiuni
Aceasta mancare o serviti cat este inca calda, fie simpla sau alaturi de putina smantana.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: medie
Etichete: malai , cascaval , cas , unt , oua , slanina
Fotografia prezentata in reteta de Mamaliga gratinata la cuptor apartine Nadina 73.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de mamaliga gratinata la cuptor, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.