De ce ți-e poftă astăzi ?

Melci cu mac

 

Retete de dulciuri » Melci cu mac

Pregatiti-le celor mici o surpriza placuta pregatindu-le aceasta reteta de melci cu mac care le va placea mai mult decat sigur.

 

Patru deliciosi melci cu mac gata preparati si rumenifi frumos.

Ingrediente

 

Pentru aluat:

100 ml lapte

25 g drojdie

1 lingurita zahar tos

1 lingura faina

1 ou

2 linguri zahar pudra

300 g faina

coaja rasa de la 1 lamaie

50 g unt topit

1 plic zahar vanilat

Pentru crema:

70 g mac

40 ml lapte

1 lingura de zahar

coaja rasa de la 1/2 lamaie

Pentru uns:

1 ou

2 linguri miere

 

Mod de preparare

 

Prima data trebuie sa preparati o maia care va sta la baza aluatului pentru reteta.

Luati un castron, dizolvati in el drojdia cu ajutorul a 50 ml de lapte, adaugati o lingurita de zahar si un a de faina, amestecati totul foarte bine s lasati la crescut aproximativ 10 minute.

Pregatiti un alt castron in care puneti cele 300 g de faina impreuna cu zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Adaugati apoi laptele care a ramas si untul topit care trebuie sa fie inca cald.

Puneti peste aceasta compozitia maiaua gata crescuta si framantati totul foarte bine, timp de 10-15 minute pana obtineti un aluat ca pentru cozonac si lasati la dospit pana in momentul in care isi dubleaza volumul.

Cat timp aluatul este lasat la dospit, dumneavoastra treceti la prepararea cremei.

Dati macul prin masina de macinat piper, il puneti apoi intr-un vas termorezistent impreuna cu laptele, zaharul si coaja de lamaie.

Lasati sa stea pe foc pana in momentul in care da 2-3 clocote iar daca este nevoie mai puneti cate putin lapte pentru a obtine o consistenta ceva mai groasa decat a unei smantani.

Cand aluatul este gata si a dospit suficient, luati din el si intindeti pe masa, pe o plaseta presarata cu faina o foaie potrivit de groasa, cu ajutorul unui sucitor.

Cu ajutorul unui cutit, taiati din aceasta foaie fasii de 4-5 cm latime iar in mijlocul lor puneti cate putin cin cantitatea de crema de mac.

Prindeti lateralele fasiilor de aluat si lipiti-le impreuna deasupra cremei, dupa care rulati si asezati melcii obtinuti intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt sau unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Inainte de a da tava cu melcii la cuptor trebuie sa ii ungeti cu ou batut dupa care lasati melcii sa se coaca in cuptorul preincalzit la 150 de grade pana in momentul in care prind o culoare aurie.

Cand sunt gata ii scoateti din cuptor, ii asezati pe un platou si ii ungeti cu miere de albine.

 

Menţiuni

Mierea pe care o folositi pentrua unge melcii trebuie incazita putin in prealabil.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: lapte , drojdie , oua , lamaie , unt , mac , miere

Fotografia prezentata in reteta de Melci cu mac apartine Luk.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de melci cu mac, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.