Mucenici fierti
Retete de panificatie » Mucenici fierti
Exista putine moduri de a prepara mucenicii iar acesta este printre cele mai bune deoarece mucenicii fierti sunt usor de preparat dar si deliciosi.
Bolul in care au fost preparati mucenici fierti.
Ingrediente
1/2 kg faina
7 linguri zahar tos
250 g nuci macinate
sare
1 pachet zahar vanilat
1 lingurita scortisoara fina
coaja de lamaie rasa fin
Mod de preparare
Puneti faina intr-un vas, adaugati sare si cate un pic de apa pana cand aluatul devine ca cel folosit pentru taitei.
Lasati aluatul la dospit circa jumatate de ora si apoi formati suluri subtiri din care modelati mucenici mici si lasati-i la uscat pana credeti ca sunt destul de tari, de preferat o zi.
Presarati peste ei putina faina.
Dupa ce credeti ca au stat suficient, puneti la fiert o oala cu 2-3 litri de apa cu un praf de sare si zahar dupa gust.
Dupa ce apa a dat in clocot si apa este limpede, zaharul fiind topit, presarati un pic de coaja de lamaie si puneti mucenicii la fiert circa 10-15 minute.
Menţiuni
Dupa fierbere, la aceasta reteta puteti adauga zahar vanilat, nuci macinate si scortisoara dupa gust.
Timp de preparare: 1 ora 50 minute
Complexitate: medie
Etichete: nuca , scortisoara , lamaie
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de mucenici fierti, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.