De ce ți-e poftă astăzi ?

Mucenici fierti

 

Retete de panificatie » Mucenici fierti

Exista putine moduri de a prepara mucenicii iar acesta este printre cele mai bune deoarece mucenicii fierti sunt usor de preparat dar si deliciosi.

 

Bolul in care au fost preparati mucenici fierti.

Ingrediente

 

1/2 kg faina

7 linguri zahar tos

250 g nuci macinate

sare

1 pachet zahar vanilat

1 lingurita scortisoara fina

coaja de lamaie rasa fin

 

Mod de preparare

 

Puneti faina intr-un vas, adaugati sare si cate un pic de apa pana cand aluatul devine ca cel folosit pentru taitei.

Lasati aluatul la dospit circa jumatate de ora si apoi formati suluri subtiri din care modelati mucenici mici si lasati-i la uscat pana credeti ca sunt destul de tari, de preferat o zi.

Presarati peste ei putina faina.

Dupa ce credeti ca au stat suficient, puneti la fiert o oala cu 2-3 litri de apa cu un praf de sare si zahar dupa gust.

Dupa ce apa a dat in clocot si apa este limpede, zaharul fiind topit, presarati un pic de coaja de lamaie si puneti mucenicii la fiert circa 10-15 minute.

 

Menţiuni

Dupa fierbere, la aceasta reteta puteti adauga zahar vanilat, nuci macinate si scortisoara dupa gust.

Timp de preparare: 1 ora 50 minute

Complexitate: medie

 

Etichete: nuca , scortisoara , lamaie

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de mucenici fierti, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.