De ce ți-e poftă astăzi ?

Mucenici moldovenesti

 

Retete de panificatie » Mucenici moldovenesti

Mucenicii de la magazin nu sunt niciodata asa cum va doriti asa ca in putin timp puteti prepara mucenici moldovenesti proaspeti si gustosi.

 

O farfurie cu mucenici moldovenesti.

Ingrediente

 

1 kg faina

2 lingurite drojdie

250 g zahar

200 ml lapte caldut

150 g unt

5 linguri ulei

60 ml rom

5 oua

vanilie

coaja de lamaie

nuca rasa

 

Mod de preparare

 

Puneti faina intr-un vas in care adaugati rezultatul obtinut din amestecarea a 100 ml lapte cu 50 g de drojdie, 3 lingurite zahar si faina.

Adaugati apoi restul de lapte incalzit cu 250 g zahar si galbenusurile frecate cu sare si unt incalzit.

Framantati bine si apoi adaugati albusurile batute spuma si framantati in continuare jumatate de ora.

La final, adaugati cinci linguri de ulei si lasat aluatul la dospit aproximativ doua ore.

Modelati aluatul in forma de snururi grosute rasuciti-le si apoi impletiti-le in forma de 8.

Puneti mucenicii in tava unsa cu ulei si ungeti-i pe deasupra cu ou.

Dupa ce acestia sunt bine rumeniti, scoateti-i din cuptor, ungeti-i cu miere si presarati nuca.

 

Menţiuni

Daca nu ii serviti imediat ii puteti lasa la loc racoros si uscat si apoi ii puteti unge in momentul servirii.

Timp de preparare: 2 ore 40 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: drojdie , lapte , unt , oua , rom , nuca , vanilie , lamaie

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de mucenici moldovenesti, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.