De ce ți-e poftă astăzi ?

Muraturi Asortate

 

Retete de muraturi » Muraturi Asortate

Daca doriti sa preparati cat mai multe feluri de muraturi dar nu aveti timp incercati aceasta reteta simpla de muraturi asortate care va va uimi.

 

Muraturi asortate la borcan.

Ingrediente

 

legume dupa preferinte

sare

apa

frunze de visin

morcovi

 

Mod de preparare

 

Alegeti legumele dupa preferinte incercand si castravetii, patlagelele, ardeii grasi sau pepenii verzi care se regasesc in retetele de muraturi asortate.

Daca doriti sa adaugati si pastai atunci fierbeti-le inainte pentru ca acestea nu se mureaza complet si vor ramane tari.

Alegeti legumele cele mai sanatoase si spalati-le bine pentru a nu ramane impuritati .

Asezati legumele in butoi sau in borcane foarte mari.

Pentru a oferi un gust special muraturilor adaugati crengute cu frunze de visin sau stejar pentru ca acestea contin si vitamine.

Pregatiti o saramura concentrata de 7 % cu 24 de ore inainte de asezarea legumelor in butoi.

Turnati apa sarata peste legume si completati periodic dupa ce aceasta a intrat si in legume.

Butoiul trebuie sa fie plin permanenta si depozitat la loc racoros si umbrit.

 

Menţiuni

Daca doriti puteti adauga in butoiul cu muraturi si marar uscat.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mica

 

Etichete: castraveti , gogonele , ardei gras , pepene

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de muraturi asortate, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.