Muraturi Asortate
Rețete de murături și conserve pentru iarnă » Muraturi Asortate
Daca doriti sa preparati cat mai multe feluri de muraturi dar nu aveti timp incercati aceasta reteta simpla de muraturi asortate care va va uimi.
Muraturi asortate la borcan.
Ingrediente
legume dupa preferinte
sare
apa
frunze de visin
morcovi
Mod de preparare
Alegeti legumele dupa preferinte incercand si castravetii, patlagelele, ardeii grasi sau pepenii verzi care se regasesc in retetele de muraturi asortate.
Daca doriti sa adaugati si pastai atunci fierbeti-le inainte pentru ca acestea nu se mureaza complet si vor ramane tari.
Alegeti legumele cele mai sanatoase si spalati-le bine pentru a nu ramane impuritati .
Asezati legumele in butoi sau in borcane foarte mari.
Pentru a oferi un gust special muraturilor adaugati crengute cu frunze de visin sau stejar pentru ca acestea contin si vitamine.
Pregatiti o saramura concentrata de 7 % cu 24 de ore inainte de asezarea legumelor in butoi.
Turnati apa sarata peste legume si completati periodic dupa ce aceasta a intrat si in legume.
Butoiul trebuie sa fie plin permanenta si depozitat la loc racoros si umbrit.
Menţiuni
Daca doriti puteti adauga in butoiul cu muraturi si marar uscat.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: mica
Etichete: castraveti , gogonele , ardei gras , pepene
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de muraturi asortate, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.