De ce ți-e poftă astăzi ?

Musaca

 

Retete cu carne » Musaca

Daca vreti un preparat culinar care sa fie consistent dar care sa fie usor de preparat incercati aceasta reteta usoara de musaca.

 

O farfurie cu o felie de musaca si patrunjel

Ingrediente

 

1 kg cartofi

1/2 kg carne tocata

marar verde

patrunjel verde

1 ceapa

sare

piper

2 oua

 

Mod de preparare

 

Fierbeti cartofii si pisati-i bine pana cand obtineti un piure.

Amestecati carnea tocata cu condimentele si verdeata pana cand totul este bine incorporat.

Caliti ceapa in putin ulei pana cand prinde o culoare aurie.

Adaugati carnea peste ceapa si caliti-o timp de cinci minute.

Ungeti o tava cu ulei sau cu unt si puneti jumatate din piureul de cartofi pe intreaga suprafata a tavii.

Puneti apoi un strat de carne, unul de cartofi si tot asa pana se termina compozitiile.

Bagati tava la cuptor si dupa aproximativ jumatate de ora scoateti tava si ungeti preparatul cu oua batute.

Bagati tava inapoi si scoateti-o cand totul este gata.

 

Menţiuni

Reteta de musaca se serveste intotdeauna calda, alaturi de paine rumenita in cuptor.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: cartofi , carne tocata , ceapa , oua

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de musaca, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.