De ce ți-e poftă astăzi ?

Musaca de cartofi II

 

Retete cu carne » Musaca de cartofi II

Musacaua de cartofi este potrivita mai ales pe timp de iarna, dar merge oricand nu mai stiti cum sa combinati cartofii cu carnea.

 

Un platou cu musaca proaspat scos din cuptor.

Ingrediente

 

1 kg cartofi

1 kg carne tocata

1 ceapa mare

1 morcov

1 ardei gras rosu

1 cutie de rosii decojite

branza telemea

2 oua

200-300 ml smantana

sare

piper

oregano

 

Mod de preparare

 

Curatati cartofii, ceapa, morcovul si ardeiul. Cartofii ii puneti intr-o oala cu apa rece. Ceapa o spalati si o tocati marunt si o puneti la calit intr-o oala cu putin ulei.

Dupa ce se caleste ceapa adaugati si carnea sa se caleasca. Apoi adaugati mirodeniile, morcovul si ardeiul. Le mai lasati putin si dupa accea puneti si rosile.

Intre timp, taiati cartofii feliute si ii asezati un \\\"pat\\\' intr-o tava. Pe deasupra puneti amestecul de carne si acoperiti cu alt strat de cartofi.

Acoperiti cu folie alimetara si bagati oala la cuptor pentru 30-45 min.

Deasupra puneti un sos facut din smantana si oua, dupa care radeti branza si mai bagati putin la cuptor ca sa se rumeneasca.

 

Menţiuni

Se poate consuma cu castraveciori murati sau gogonele.

Timp de preparare: 1 ora 25 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: cartofi , ceapa , carne tocata , morcov , ardei gras , rosii , branza , telemea , oua , smantana

Fotografia prezentata in reteta de Musaca de cartofi II apartine Imiloseski.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de musaca de cartofi ii, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.