De ce ți-e poftă astăzi ?

Musaca de ciuperci

 

Retete cu legume » Musaca de ciuperci

Daca va doriti sa mancati ceva mai special, incercati musacaua de ciuperci care va va placea foarte mult.

 

Un vas cu musaca de ciuperci, proaspat scos din cuptor.

Ingrediente

 

600 g muschi de vita

500 g ciuperci

200 g cascaval ras

200 ml vin

100 g unt

5-6 catei de usturoi

50 ml ulei

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Curatati carnea de pielite si o taiati felii rotunde pe care le bateti cu ciocanul de snitele sa se fragezeasca.

Acoperiti cu ulei, sare, piper si usturoiul pisat si lasati sa stea la rece pentru 12 ore.

Scoateti feliile de carne, le stergeti si le prajiti la foc slab in 50 g de unt iar in restul de unt caliti ciupercile.

Asezati intr-o cratita felii de carne, un strat de ciuperci, apoi din nou carne si ciuperci pana terminati compozitia, avand grija ca ultimul strat sa fie de carne.

Turnati deasupra uleiul in care a stat carnea, vinul si dati la cuptor, la foc slab.

 

Menţiuni

Musacaua de dovlecei o serviti calda, presarata cu cascaval.

Timp de preparare: 1 ore 30 de minute plus 12 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: vita , ciuperci , cascaval , vin , unt , usturoi

Fotografia prezentata in reteta de Musaca de ciuperci apartine Sashertootie.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de musaca de ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.