Musaca de vinete
Retete cu legume » Musaca de vinete
Retetele noi sunt speciale pentru ca ai ocazia sa incerci arome si delicatese pe care nu credeai ca le poti prepara chiar tu, de aceea incearca si aceasta reteta de musaca de vinete.
O farfurie cu musaca de vinete.
Ingrediente
4 vinete
4 cepe
100 ml ulei
1/2 kg carne tocata de vita
4 rosii taiate felii
2 oua
sare
piper
patrunjel
marar
smantana
Mod de preparare
Taiati vinetele felii si presarati-le cu sare apoi lasati-le la scurs pentru aproximativ jumatate de ora.
Intre timp taiati ceapa marunt si puneti-o in tigaie la calit iar dupa ce aceasta este aurie adaugati carnea tocata, amestecati bine si adaugati apa calda.
Cand zeama a scazut din tigaia in care ati preparat carnea, indepartati-o de pe foc si lasati-o la racit.
Dupa ce s-a racit adaugati-i verdeata, un ou, sare si piper .
Dupa aceea prajiti feliile de vinete si lasati-le pe foi de bucatarie la scurs.
Puneti apoi in tava cuptorului un rand de vinete, unul de carne, unul de felii de rosii si tot asa pana ramaneti fara compozitie.
Amestecati 100 ml de apa cu un ou si turnati peste musaca si apoi bagati tava la cuptor pentru aproximativ o ora.
Menţiuni
Cand este gata, presarati verdeata tocata peste musaca sau de asemenea puteti amesteca verdeata cu smantana si sa turnati sosul peste preparat.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: medie
Etichete: vinete , ceapa , carne tocata , rosii , oua , smantana
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de musaca de vinete, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.