De ce ți-e poftă astăzi ?

Musaca de vinete

 

Retete cu legume » Musaca de vinete

Retetele noi sunt speciale pentru ca ai ocazia sa incerci arome si delicatese pe care nu credeai ca le poti prepara chiar tu, de aceea incearca si aceasta reteta de musaca de vinete.

 

O farfurie cu musaca de vinete.

Ingrediente

 

4 vinete

4 cepe

100 ml ulei

1/2 kg carne tocata de vita

4 rosii taiate felii

2 oua

sare

piper

patrunjel

marar

smantana

 

Mod de preparare

 

Taiati vinetele felii si presarati-le cu sare apoi lasati-le la scurs pentru aproximativ jumatate de ora.

Intre timp taiati ceapa marunt si puneti-o in tigaie la calit iar dupa ce aceasta este aurie adaugati carnea tocata, amestecati bine si adaugati apa calda.

Cand zeama a scazut din tigaia in care ati preparat carnea, indepartati-o de pe foc si lasati-o la racit.

Dupa ce s-a racit adaugati-i verdeata, un ou, sare si piper .

Dupa aceea prajiti feliile de vinete si lasati-le pe foi de bucatarie la scurs.

Puneti apoi in tava cuptorului un rand de vinete, unul de carne, unul de felii de rosii si tot asa pana ramaneti fara compozitie.

Amestecati 100 ml de apa cu un ou si turnati peste musaca si apoi bagati tava la cuptor pentru aproximativ o ora.

 

Menţiuni

Cand este gata, presarati verdeata tocata peste musaca sau de asemenea puteti amesteca verdeata cu smantana si sa turnati sosul peste preparat.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: vinete , ceapa , carne tocata , rosii , oua , smantana

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de musaca de vinete, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.