De ce ți-e poftă astăzi ?

Napolitane cu dulceata si nuci

 

Retete de dulciuri » Napolitane cu dulceata si nuci

Daca vreti sa faceti un desert simplu chiar la dumneavoastra acasa, incercati napolitanele cu dulceata si nuca care sunt un adevarat deliciu dulce.

 

Cateva bucatele de napolitana cu dulceata si nuci, taiate sub forma de romb.

Ingrediente

 

2 foi de napolitana

1 borcan dulceata de caise

200 g nuca macinata

 

Mod de preparare

 

Luati un castron mai mare si in el puneti dulceata impreuna cu miezul macinat de nuca si le amestecati.

Foile de napolitane pe taiati in jumatate pentru a le folosi la asamblarea desertului.

Asezati folie alimentara intr-o tava de forma dreptunghiulara iar in ea asezati prima foaie de napolitana.

Peste aceasta foaie asezati o treime din compozitia cu dulceata, asezati alta foaie, iar dulceata, iar foaie si inca un rand de dulceata iar in final asezati ultima foaie ramasa de napolitana.

Asezati un fund de lemn mai greu pe napolitana asamblata si dati la rece pana a doua zi pentru ca foile sa se preseze si sa se aseze foarte frumos.

Decorati napolitana cu ciocolata topita sau cu ce altceva va place si o serviti taiata in diferite forme geometrice.

 

Menţiuni

Preparati aceasta reteta si cu altfel de dulceata daca cea de caise nu este pe placul dumneavoastra.

Timp de preparare: 25 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: nuca

Fotografia prezentata in reteta de Napolitane cu dulceata si nuci apartine Laly.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de napolitane cu dulceata si nuci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.