De ce ți-e poftă astăzi ?

Omleta cu cartofi

 

Retete de aperitive » Omleta cu cartofi

Daca vreti sa gatiti ceva rapid de mancare dar totusi consistent, incercati omleta cu cartofi, foarte buna si apreciata de cei care o incearca.

 

O portie de omleta proaspata, alturi de ceteva felii de rosii si castraveti.

Ingrediente

 

6 oua crude

sare

piper macinat

1/2 kg cartofi

1 cana ulei

4 rosii

2 ardei

 

Mod de preparare

 

Curatati cartofii, ii spalati si ii dati pe razatoarea mare.

Spalati in mai multe ape, ii scurgeti in prosop curat si ii dati deoparte.

Bateti bine cu 6 oua cu sare, piper macinat si o cana cu apa rece, iar cand ouale arata ca o spuma, adaugati cartofii, mai bateti amestecul inca un minut si rasturnati in tigaia cu ulei incins.

Omleta o intoarceti cand s-a rumenit pe o parte, trecand-o in alta tigaie si lasand-o sa stea in continuare la foc mic.

Cand s-a rumenit, o scoateti pe un platou, o rulati si o taiati felii si serviti cu jumatati de rosii sau de ardei gras.

 

Menţiuni

Puteti pune in omleta, inainte de o pune in tigaie, cateva felii ce cascaval.

Timp de preparare: 30 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: oua , cartofi , rosii , ardei gras

Fotografia prezentata in reteta de Omleta cu cartofi apartine Ira.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de omleta cu cartofi, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.