De ce ți-e poftă astăzi ?

Ostropel de pui

 

Retete cu carne » Ostropel de pui

Daca vreti sa preparati puiul ca la bunica acasa incercati aceasta reteta traditionala de ostropel de pui care va va uimi.

 

O farfurie cu ostropel de pui.

Ingrediente

 

1 piept de pui

1 morcov

2 cepe

1/2 telina

2 linguri pasta tomate

1 lingurita faina

1 lingurita otet

3 catei usturoi

1 legatura patrunjel

ulei

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Spalati pieptul de pui, taiati-l in felii medii, prajiti-l si apoi scoateti-l pe o farfurie la racit.

Curatati ceapa, morcovul si telina si dati-le pe razatoare apoi caliti-le in ulei amestecand incontinuu.

Dupa ce legumele s-au calit, adaugati pasta de tomate si o cana de apa si lasati-le la fiert un sfert de ora, amestecand periodic.

Cand sosul este gata, il strecurati si il puneti iarasi la fiert impreuna cu carnea prajita de pui.

Adaugati apoi faina diluata cu apa si usturoiul pisat.

La sfarsit adaugati sare si piper si patrunjel verde tocat marunt si bagati la cuptor pentru cinci minute la foc mediu.

 

Menţiuni

Ostropelul de pui se poate servi si cu mamaliguta calda.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

 

Etichete: piept de pui , morcov , ceapa , telina , otet , usturoi

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ostropel de pui, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.