Ostropel de pui
Retete cu carne » Ostropel de pui
Daca vreti sa preparati puiul ca la bunica acasa incercati aceasta reteta traditionala de ostropel de pui care va va uimi.
O farfurie cu ostropel de pui.
Ingrediente
1 piept de pui
1 morcov
2 cepe
1/2 telina
2 linguri pasta tomate
1 lingurita faina
1 lingurita otet
3 catei usturoi
1 legatura patrunjel
ulei
sare
piper
Mod de preparare
Spalati pieptul de pui, taiati-l in felii medii, prajiti-l si apoi scoateti-l pe o farfurie la racit.
Curatati ceapa, morcovul si telina si dati-le pe razatoare apoi caliti-le in ulei amestecand incontinuu.
Dupa ce legumele s-au calit, adaugati pasta de tomate si o cana de apa si lasati-le la fiert un sfert de ora, amestecand periodic.
Cand sosul este gata, il strecurati si il puneti iarasi la fiert impreuna cu carnea prajita de pui.
Adaugati apoi faina diluata cu apa si usturoiul pisat.
La sfarsit adaugati sare si piper si patrunjel verde tocat marunt si bagati la cuptor pentru cinci minute la foc mediu.
Menţiuni
Ostropelul de pui se poate servi si cu mamaliguta calda.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: medie
Etichete: piept de pui , morcov , ceapa , telina , otet , usturoi
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ostropel de pui, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.