De ce ți-e poftă astăzi ?

Oua de Pasti

 

Retete de aperitive » Oua de Pasti

Vopsitul oualelor de Paste este o traditie romaneasca care nu poate lipsi din pregatirile pentru Sfanta Sarbatoare,asa ca incearca si aceasta reteta simpla dar eficienta.

 

Un cos cu oua de pasti.

Ingrediente

 

oua

apa

untura

1 lingura otet

sare

 

Mod de preparare

 

La cumparare, alegeti oualele cu suprafata neteda pentru ca culoarea sa fie uniforma pe ou.

Spalati-le bine cu detergent de vase inainte de fierbere si clatiti-le cu atentie.

Dupa ce s-au uscat, puneti-le la fiert evitand a le crapa din greseala.

Adaugati sare in apa pentru ca oualele sa fie usor de cojit.

Puneti in vas o lingura de ora si adaugati vopseaua, urmand instructiunile de pe plicul de vopsea de oua.

Dupa ce le-ati vopsit lasati-le sa se usuce.

Cat sunt inca fierbinti puneti-va o soseta groasa pe mana.

Puneti cate un pic de untura in mana si ungeti fiecare ou cu putina untura pentru a-si pastra culoarea si pentru a prinde luciu.

Asezati-le in cos de nuiele tapetat cu iarba si crengute verzi.

 

Menţiuni

Daca doriti puteti lasa copiii sa picteze cateva oua pe care le puteti aseza deasupra celorlalte.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: oua , untura , otet

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de oua de pasti, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.