Papanasi
Retete de dulciuri » Papanasi
Papanasii sunt extrordinari pentru desert deoarece sunt usor de preparat iar copiii sunt innebuniti dupa acest gem de dulciuri.
Doi papanasi pe o farfurie.
Ingrediente
1 kg branza de vaci
400 g faina
100 g zahar farin
4 oua
4 g bicarbonat
coaja rasa de lamaie
100 g gris
200 ml ulei
1/2 kg smantana
50 g zahar farin
sare
Mod de preparare
Amestecati branza de vaci cu faina cernuta, cu ouale batute, zaharul, bicarbonatul, coaja de lamaie, grisul si sarea.
Amestecati bine continutul pana cand acesta este omogenizat si modelati papanasi rotunzi.
Apasati-i pe mijloc pana cand se formeaza un orificiu si prajiti-i in ulei fierbinte pana sunt bine rumeniti.
Serviti-i calzi cu smantana si zahar farin pe deasupra.
Menţiuni
Puteti adauga si bucatele de ciocolata de menaj in compozitia pentru papanasi.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: mica
Etichete: branza , oua , lamaie , gris , smantana
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de papanasi, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.