De ce ți-e poftă astăzi ?

Papanasi cu smantana si dulceata

 

Retete de dulciuri » Papanasi cu smantana si dulceata

Reteta de papanasi este una cu o istorie indelungata in bucataria romaneasca si este preparata in fiecare casa avand in vedere ca este foarte buna la gust.

 

Doua farfurii cu papanasi proaspat preparati si asamblati, gata pentru a fi serviti la masa.

Ingrediente

 

250 g branza dulce

30 g zahar

150 g faina

1 ou

1 vf de cutit bicarbonat

vanilie

sare

coaja de la 1 lamaie

smantana

dulceata

 

Mod de preparare

 

Pregatiti un bol mai mare in care puneti cele 250 g de branza sfaramate cu ajutorul unei furculite, cele 30 de g de zahar si amestecati bine sa se topeasca cat se poate de mult zaharul.

Spargeti oul si il puneti intreg peste branza, adaugati bicarbonatul, vanilia, coaja de lamaie si sarea , iar la sfarsit mai puneti 100 g de faina.

Intorporati totul bine pana obtineti o compozitie omogena care sa nu fie prea tare.

In cazul in care compozitie va iese totusi prea moale, mai adaugati si restul de 50 g de faina si amestecati din nou.

Luati cu mana din compozitie si formati in palma bile de dimensiuni medii pe care le prajiti in ulei incins, de preferat intr-un ceaun adanc in care papanasii sa se poata cufunda in ulei.

Procedati astfel cu trei sferturi din compozitia obtinuta iar din compozitia ramasa, formati cu mana alte bilute dar de o dimensiune mai mica decat cele anterioare si le prajiti si pe acestea la randul lor in ulei.

Cand papanasii s-au prajit, il scoateti cu ajutorul unei palete si ii asezati pe un servet de hartie care sa absoarba din uleiul in exces iar apoi ii dati deoparte pe un platou.

Procedati la fel pentru toti papanasii pana cand terminati sa ii prajiti.

In mod normal ar trebui sa va iasa un numar egal din cele diua tipuri de papanasi.

Inainte de a servi, asamblati papanasii intr-un mod cat mai placut.

Luati o farfurie pentru desert, asezati un centrul ei un papanas mai mare peste care turnati o lingura de smantana si o lingura de zeama de dulceata, puneti deasupra un papanas mic peste care mai turnati putina zeama de dulceata si cateva fructe din aceeasi dulceata.

De jur imprejurul papanasilor, pe farfurie mai puneti putina smantana si cateva picaturi din zeama de dulceata.

 

Menţiuni

Cea mai indicata pentru aceasta reteta este dulceata de visine sau cea de cirese amare, fiind acrute.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

 

Etichete: branza , oua , vanilie , lamaie , smantana

Fotografia prezentata in reteta de Papanasi cu smantana si dulceata apartine Fotoconcerte.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de papanasi cu smantana si dulceata, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.