De ce ți-e poftă astăzi ?

Pastrama de oaie

 

Retete cu carne » Pastrama de oaie

Daca vreti sa serviti o pastrama preparata in casa, va sugeram sa incercati reteta de pastrama de oaie care va cuceri papilele dumneavoastra gustative.

 

Un platou taranesc cu pastrama de oaie, branza si mamaliguta calda, asezat pe o masa.

Ingrediente

 

1/2 oaie tanara

sare

1 l vin

chimen

usturoi

 

Mod de preparare

 

Curatati carnea de oase si de grasime, taiati bucati mari de 1 kg, groase doar de 4 cm, presarati pe fiecare bucata de carne un strat de sare si puneti bucatile una peste alta intr-un lighean mare.

Timp de 10 zile, intoarceti carnea in fiecare zi, apoi o scoateti si o spalati in doua ape reci.

Lasati sa se scurga si puneti bucatile de carne pe o scandura, acoperite cu o panza subtire.

Puneti deasupra greutati care sa preseze bucatile de carne si indepartati-le dupa 24 de ore.

Intr-un vas adanc, puneti vinul in amestec cu sare, chimen si usturoi pisat, introduceti carnea in vas si pastrati-o timp de 10 ore, dupa care o scoateti si o uscati insirata sau legata cu o sfoara tare.

Uscati pastrama in curent de aer mai multe zile, dupa care o puteti consuma fripta pe gratar sau prajita in tigaie.

 

Menţiuni

Pastrama de oaie se serveste cu mamaliguta calda.

Timp de preparare: 15 zile

Complexitate: mare

 

Etichete: oaie , vin, chimen , usturoi

Fotografia prezentata in reteta de Pastrama de oaie apartine Cliff1976.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de pastrama de oaie, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.