De ce ți-e poftă astăzi ?

Pastrav pane la cuptor

 

Retete de peste » Pastrav pane la cuptor

Daca nu credeati ca un meniu delicios cu peste se poate prepara fara prea mult efort, va invitam sa incercati acest delicios pastrav pane la cuptor.

 

O bucata de pastrav pane la cuptor, servita alaturi de cativa cartofi copti.

Ingrediente

 

2 pastravi

1 ou

faina alba

pesmet

sare

tarhon

4 cartofi

 

Mod de preparare

 

Spalati si curatati bine pastravii iar apoi ii taiati in 3-4 bucati aproximativ egale.

Puneti putina faina amestecata cu pesmet pe o farfurie iar intr-o alta farfurie spargeti si bateti un ou.

Sarati bine bucatile de peste iar apoi le dati prin faina amestecata cu pesmet si apoi prin ou.

Pregatiti o tava pe care o ungeti cu putin ulei de masline si in care asezati si bucatile de peste pregatite, peste care presarati si tarhon.

Curatati si spalati bine cei 4 cartofi, ii ungeti cu ulei de masline si ii asezati si pe acestia in tava alaturi de peste.

Lasati sa se rumeneasca pestele pe o parte si il intoarceti si pe cealalta parte si lasati in continuare sa se rumeneasca.

La fel procedati si cu cartofii.

Cand pestele si cartofii sunt gata, scoateti tava din cuptor, asezati mancarea pe o farfurie si sunteti gata sa o serviti la masa.

 

Menţiuni

Puteti sa pregatiti un mujdei de usturoi cu ulei pentru a servi la masa alaturi de peste.

Timp de preparare: 40 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: pastrav , oua , pesmet , cartofi

Fotografia prezentata in reteta de Pastrav pane la cuptor apartine Irina.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de pastrav pane la cuptor, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.