De ce ți-e poftă astăzi ?

Peltea de gutui

 

Retete de conserve » Peltea de gutui

Daca doriti sa aveti tot timpul ceva dulce in casa chiar si pe perioada iernii,atunci incercati aceasta reteta delicioasa de peltea de gutui.

 

Peltea de gutui.

Ingrediente

 

1 1/2 kg gutui

500 g mere

1 kg zahar

apa

 

Mod de preparare

 

Alegeti gutui galbene, bine coapte si nepatate si apoi spalati-le bine pana cand acestea nu mai au niciun pic de puf.

Taiati gutuile si merele in bucati medii si puneti-le impreuna intr-o cratita si turnati apa pana cand le-ati acoperit complet.

Lasati gutuile si merele sa fiarba bine aproximativ trei ore pana cand fructele sunt fierte foarte bine.

Dupa ce ati inchis focul, strecurati legumele si puneti zeama intr-o cratita impreuna cu zaharul.

Lasati zeama sa fiarba la foc iute iar cand aceasta este bine legata, o turnati in borcane.

 

Menţiuni

Daca doriti puteti adauga si alte ingrediente precum vanilie sau lamaie.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: gutui , mere

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de peltea de gutui, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.