De ce ți-e poftă astăzi ?

Pepeni murati

 

Rețete de murături și conserve pentru iarnă » Pepeni murati

Daca vreti sa preparati muraturile pentru iarna si doriti sa experimentati ceva delicios,incercati si aceasta reteta de pepeni murati pentru iarna.

 

Pepeni murati.

Ingrediente

 

pepeni

gogonele

castraveti

frunze de telina

hrean

sare

 

Mod de preparare

 

Alegeti numai pepenii mici care nu se mai coc si spalati-i bine.

Puneti pe fundul borcanului frunze de telina si frunze de marar.

Asezati pepenii si printre acestia puneti gogonele, castraveti sau alte legume pentru murat.

Preparati saramura punand 25 de grame de sare la fiecare litru de apa.

Dati-o in cateva clocote apoi lasati-o la racit.

Cand saramura s-a racit, turnati-o peste pepeni, legati borcanul si depozitati-l la loc racoros.

Daca vreti sa grabiti murarea pepenilor ii puteti intepa cu un obiect metalic ascutit.

 

Menţiuni

Pepenii murati ii serviti iarna alaturi de friptura de porc.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: pepene , gogonele , castraveti , telina , hrean

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de pepeni murati, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.