De ce ți-e poftă astăzi ?

Pilaf cu ciuperci

 

Retete de paste » Pilaf cu ciuperci

Daca doriti sa faceti o garnitura care sa fie sanatoasa si de post atunci pilaful de ciuperci este perfect datorita gustului sau deosebit.

 

O farfurie de pilaf cu ciuperci.

Ingrediente

 

300 g orez

5 cepe

1 morcov

1 ardei gras

cateva ciuperci

 

Mod de preparare

 

Curatati bine ciupercile apoi spalatile bine pentru a nu mai ramane tarana si opariti-le intr-o cratita.

Puneti-le intr-o tigaie alaturi de doua cepe mari taiate pestisori.

Turnati apa cat sa le acopere si un strop de ulei apoi fierbeti-le la foc mic pana scade apa si apoi adaugati ulei si prajiti-le la foc mic.

Adaugati sare si alte condimente dupa gust.

Taiati cubulete cele trei cepe ramase si prajiti-le in putin ulei la care adaugati morcov si ardei gras taiate marunt.

Turnati pe deasupra aproximativ un litru de apa si orezul .

Cand orezul este gata, adaugati sare si piper dupa gust si puneti in boluri mici peste care adaugati ciupercile prajite.

 

Menţiuni

Pilaful cu ciuperci se poate servi ca si garnitura sau simplu.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: orez , ciuperci , ceapa , morcov , ardei gras

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de pilaf cu ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:31.